måndag 9 mars 2015

Skogsjobb i Riddersholm.

Dax att fyra på!

Tack vare ett gäng från SKOGSSTYRELSEN kommer vi att få det extra fint ute i delar av reservatet till kommande säsong. Vi har röjt sly , plockat ris, eldat och snyggat till hela Kvarnbacken och delar av Kvarnudden och Skärholmsudden från gästhamnen och ut på sand-udden. 


Efter hårt arbete- vilopaus!!

På Skärholmsudden har vi städat stranden och gallrat en del bland alarna längst ut för att få en så trevlig  och härlig  plats som möjligt, En eldstad kommer att göras i ordning ute på Skärhomen .
Skogsstyrelsens arbetslag - våra änglar som gör ett fantastikst jobb för Reservatet och besökarna!
Ambitiösa och duktiga grabbar och tjej 
fixar och ordnar varenda grej!
Röjar-kungen Leffe på Skärholmsudden!
Med motor och röjsåg i högsta hugg
kommer också att bygga en sprillans mugg!

5 kommentarer:

 1. Så spännande med klapperstensfältet, inte ens jag har hittat det tidigare!
  Men, nog var det väl SJÄLHOLMEN Skogsstyrelsen var på???

  SvaraRadera
 2. Bra kommentar Rosie, det där med namnet på Sandudde är ett problem . På gamla kartor skrivs det SKÄLHOLMEN. När Landstinget köpte området i början av 1970 talet så gjorde man en karta över området och då skrev man SKÄRHOLMEN när det blev Naturreservat och Länsstyrelsen godkände detta så skrev man åter SKÄRHOLMEN och på den vägen är det. Din stavning SJÄLHOLMEN har du sett den skriven någon stans eller är det muntlig tradition på Rådmansö?
  Jag kommer nog att göra en liten blänkare framöver om namnet. :)) Gunnar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte funderat över stavningen, Själ- eller Skäl- men tittade på min karta sedan jag var 10-11 år, Generalstabens karta blad 85, tryckt 1879 reviderad 1936, kompassjusterad 1940 och där stavade man med j. Att det ska vara skäl dvs säl och inte skär är nog helt klart enligt vad jag hört av gamla Aspnäs- och Riddersholmsbor.

   Radera
 3. Gunnar, har du fått mitt mejl med förteckning över områden på Riddersholm? Jag skickade det den 23/3 till ditt mejlkonto i Skärgårdsstiftelsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har jag, TACK så mycket för detta, mycket intressant läsning, fanns en hel del fakta och annt som är kul att ha i skallen när man guidar och pratar med folk om Riddersholm TACK än en gång! ( har haft stul med datortrafiken så jag tror inte jag har skickat svar till dig)

   Radera